Veliki krhki ingverjevi piškoti
16205
page-template-default,page,page-id-16205,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Veliki krhki ingverjevi piškoti

Pečico segrejemo na 175 ºC.

 

Skupaj zmešamo moko, ingver, pecilni prašek, klinček, cimet in sol. V večji skledi kremasto zmešamo margarino in sladkor, dodamo jajce, na koncu še sladkorni sirup in vodo. Kremo vmešamo v mešanico moke in začimb. Par minut pustimo v hladilniku.

Testo oblikujemo v kroglice velikosti oreha in jih povaljamo v preostalem sladkorju. Položimo jih na papir za peko in nekoliko sploščimo.

Pečemo 8-10 minut v prej ogreti pečici, po peki jih nekaj časa pustimo na pekaču. Shranimo jih v tesno zaprti posodi.

Dober tek.

 

P.s. Vedno delamo dvojno količino, ker jih ni nikoli dovolj.

Sestavine

2 ¼ skodelici moke
2 žlički naribanega svežega ingverja
1 žlička pecilnega praška
¾ žličke cimeta
½ žličke klinčka
¼ žličke soli
¾ skodelice zmehčane margarine
1 skodelica sladkorja
1 jajce
1 žlica mrzle vode
¼ skodelice sladkornega sirupa
2 žlici sladkorja